Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS датчик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS датчик

Здравейте ,
    миналата седмица както си карах и ми светна лампичката за АБС-а. Проверих всички клеми дали не са се окислили , но не бяха. Тези дни ходих на диагностика и показа че преден ляв датчик няма сигнал. Майстора каза че като го замеря трябва да показва 1000 ома , ако не е или развален или му се е прекъснал кабела. Замерих го днес и показа 650 ома. Меря задния и той толкова.
    1.Искам да ви попитам щом при замерването показва колкото здравия , възможно ли е повредата да не е в него? И каква може да е другата причина?
    2.Ако е развален датчика може ли пак да показва колкото здравия?
    3.Как се маха датчика без да го счупя за да видя дали не е замърсен?
    4.Става ли датчик от 1.8 ? На моя буксата е елипсовидна.
    Мерси предварително за отговорите
    Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Може би датчика ти е наред,а не може да прочете пластината на лагера провери и там !
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Развий датчика и го почисти.От феродото и металния прах от дисковете се наслоява по датчика и по гривната и се нарушава отчитането,тъй като престава да се променя индуктивността.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А можете ли да ми кажете как точно се маха ?
        Аз отвих болтчето което го държи и след това напъвах датчика ама не иска да излезе и го оставих за да не го счупя

Comment

Опитай се да го почистиш както е на място. Трудно е да го свалиш без да го счупиш, или поне докато не свалиш целия шенкел от колата!! Виж дали е изпилен много в долния му край и дали гривната си е изобщо на мястото.
          Last edited by Galeano; d.m.y г., 09:16.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Тези дни се мъчих да го чистя но без резултат. Тази вечер ми се случи нещо странно (поне за мен). Както си карах и ламичката за АБС-а изгасна и си викам густо оправи се от самосебе си (да бе как да стане тва?). Но при натискане на спирачката педала почна да рита все едно са блокрани колелата , а те не са. След 100 метра каране и 2-3 пъти натискане на спирачката лампата пак светна. Някакви идей от какво може да е това?
            И да питам ако цялата централа на АБС-а си е заминала диагностиката щеше ли да го отчете?

Comment

Иди другаде за диагностика.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

за проблема с АБС

Здравейте!Имам същия проблем!Това става защото когато един от датчиците не работи блкокирват по някакъв начин и другите колела и от там и педала ти подскача понеже системата се шашка и си мисли че колелата се влачат!това най-често става,когато караш по неравности и леко натиснеш педала на спирачката!Ходи си направи диагностика в БОШ или някаде на друго място!Там ще остановят кой датчик е за смяна!
                Cuore Sportivo 156 2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от RaZZoR Покажи съобщение
                  Здравейте!Имам същия проблем!Това става защото когато един от датчиците не работи блкокирват по някакъв начин и другите колела и от там и педала ти подскача понеже системата се шашка и си мисли че колелата се влачат!това най-често става,когато караш по неравности и леко натиснеш педала на спирачката!Ходи си направи диагностика в БОШ или някаде на друго място!Там ще остановят кой датчик е за смяна!
                  Между дрогото цената на датчика е 80 лв. не е скъп обаче май доста трудно се развива понеже може да е хванал ръжда!

Comment

А къде е 80 лв. ? Защото в ТиН ми казаха че е над 200 лв

Comment

В Ал.Ауто преди 4 месеца ме стреснаха с 210 лв за датчик от сорта - зех си втора ръка за 45 кинта......тия луди ли са 200 лева за една жица там да дам......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Крум Покажи съобщение
                        Тези дни се мъчих да го чистя но без резултат. Тази вечер ми се случи нещо странно (поне за мен). Както си карах и ламичката за АБС-а изгасна и си викам густо оправи се от самосебе си (да бе как да стане тва?). Но при натискане на спирачката педала почна да рита все едно са блокрани колелата , а те не са. След 100 метра каране и 2-3 пъти натискане на спирачката лампата пак светна. Някакви идей от какво може да е това?
                        И да питам ако цялата централа на АБС-а си е заминала диагностиката щеше ли да го отчете?
                        Имах абсолютно същия проблем със 156-та,на диагностика показва датчик,а се оказа прекъснат кабел към датчика.Така,че свали си джантата и много внимателно огледай кабела на неработещия датчик,най-често се прекъсва там където влиза в датчика.
                        Мисля,че там ти е проблема.
                        2011 Giulietta MA-ex
                        1995 155 1.8 TS 8V
                        2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Не е прекъснат кабела защото като го замерих и даваше същите показания като на здравия.
                          В сряда закарах колата на авто мивка и като си тръгнах си лампата светеше пак. След 200 км. каране спрях колата за 15 минути , и като я запалих пак , лампата изгасна. Викам си то като друг път , и сега когато тръгна пак ще светне. За мое най-голямо учудване не светна. Минал съм 200 км от тогава и не свети лампата. Какво му стана само мога да гадая. Дано не се появи проблема пак.

Comment

чудни дела исусови браво,браво а аз още чакам моят датчик да дойде!

Comment

Working...
                            X